Alex's gröna blogg

Quinoaplättar
 
Här kommer ett smarrens recept gjord på den fantastiska quinoan! I Sydamerika växte örten vilt och kostade 1/10 mindre än här hemma, så gissa om vi åt mycket quinoa. Quino innehåller fullvärdigt protein vilket inte är helt fel! 
Biffarna på bilden är superenkla att göra och kan piffas upp med olika goda såser, den som jag gjorde till är bara en enkel men väldigt fräsch sås. Rekommenderar er starkt att testa dessa! 
 
RECEPT:
 
INGREDIENSER:
1 zucchini
1 liten gul lök
1 msk persilja
3 msk kokosolja
2 ½ dl quinoa, kokt
½ dl mandelmjöl (annat mjöl går också bra, eller 1 dl bovetemjöl)
½ dl bovetemjöl 
1 msk fiberhusk
½ dl yoghurt (använde alpros soygurt vilket faktiskt var skitgott!) 
½ tsk pressad citron
Oraffinerat salt (himalaya- eller havssalt)
Svartpeppar
 
GÖR SÅHÄR:
1. Riv zucchinin. Skala och finhacka löken och hacka persilja.
2. Blanda 3 msk kokosolja, kokt quinoa, fiberhusk, mandelmjöl, bovetemjöl, zucchini, lök, persilja, salt och peppar.
3. Smält kokosolja i en stekpanna. Skopa ur en stor matsked av quoniaplättblandingen och stek på båda sidorna tills den får en gyllenbrun färg. Gör samma sak med resten av smeten. 
3 alternativ. Kör dem i ugnen på 175 grader i 30 min. Vänd efter 15 minuter. 
4. Blanda yoghurt, citronsaft, salt och peppar till en sås. Häll några droppar olivolja på toppen. Rör om tills den blir slät.
5. Servera med ex stor sallad! Vi gjorde en matig sallad med både sötpotatis och helt bovete.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress