Alex's gröna blogg

Massamancurry
 
Curryälskare kolla hit! Här kommer ännu ett curry recept för curry kan man aldrig få för mycket av. Den här rätten hittade jag i en trevlig kokbok kallad vegansk street food och den är verklig god! 
 
RECEPT
 
INGREDIENSER
600 g potatis 
200 g sötpotatis
400 g blomkål
3 scharlottenlökar
1 paprika
1 spansk chili
4 msk neutral olja
Röd currypasta (smaka sig fram men ca 3 msk eller mer)
1 kanelstång
1 tsk spiskummin
1/2 tsk mald kardemumma
8 dl kokosmjölk
2 tsk himalayasalt
2 msk kokossocker
2 msk jordnötssmör
 
Topping
Rosade jordnötter
Salladslök
Ev kokosmjölk
 
GÖR SÅHÄR
1. Skala potatis och sötpotatis och skär i bitar. Dela blomkålen i mindre buketter och skala och halvera schalottenlöken. Skär paprikan i bitar och chilin i skivor på snedden. 
2. Hetta upp oljan i en panna och fräs currypastan, kanelstånd, spiskummin och kardemumma. Se till så att kryddorna inte bränns. När det börjar dofta tillsätter du kokosmjölk, salt, kokossocker och jordnötssmör. Rör om och lägg sedan i potatis, sötpotatis, blomkål och schalottenlök. Sänk värmen och låt puttra tills potatis och sötpotatis är mjuka. Lägg i paprikan och chilin mot slutet. Toppa med rostade jordnötter, salladslök och om du vill en extra skvätt kokosmjölk. Servera med ris.