Alex's gröna blogg

Frozen cheesecake
 
 
Här kommer en ny favorit! Den ser inte så smarrig ut på bilden, jag var varken en mästerskärare eller mästerfotograf sist vi åt den tyvärr... Men jag lovar den smakar supergott! Jag brukar oftast försöka baka utan raffinerat socker men det här fick bli ett undantag. Vid lite festligare tillfällen vill man ibland ha lite socker och då passar den här perfekt att laga! 

RECEPT:
 
INGREDIENSER:
2 dl Alpros vispbara grädde
2 förp Oaltys påMackan
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl finhackad mynta
2 lime (skal&juice)
200 gram digestivekex
70 gram smält mjölkfritt smör
 
GÖR SÅHÄR:
1. Riv limen och finhacka myntan.
2. Vispa grädden hårt.
3. Blanda i färskosten (påMackan), strösocker, vaniljsocker, mynta och limen (skal&juice). 
4. Krossa digestiven och blanda med det smälta smöret.
5. Lägg kakablandningen jämt fördelat i botten av en avtagbar form.
6. Häll smeten över och ställ i frysen i ca 4 h. 
ENJOOOY