

Hej alla matglada!
Den här rätten fick jag smaka av min kära vän Matilda som är en riktig mästerkock. Det blir mycket mat, den är lätt att laga och smakar förträffligt. Mättar bra gör den också tack vare alla linser, kikärtor och kokosmjölken! I receptet nedan kommer ni inte kunna läsa ut exakta mått på kryddorna men va inte rädda, det är bara att smaka av och smaka av igen. Heter man Alexandra smakar man av typ 10 ggr innan maten är klar. Och var inte rädda för mycket rökt paprika, den kryddan är magisk god!
RECEPT
INGREDIENSER
1 st zucchini, tärnade
1 st paprika, hackade i strimlor
2 st morötter, slantar
250 g champinjoner ca, strimlor
2 st gul lök
2 st vitlök
1 st kokosmjölk
1 st krossad tomat
2 dl röda linser ca
1 pkt kikärtor
Kryddor
Smoked paprika
Gul curry
Ingefära
Chiliflakes alt sambal oelek
1 msk grönsaksbuljong
GÖR SÅHÄR
1. Stek löken (gul och vit). Tillsätt zucchini och svamp. Stek tills det inte är så vattnigt.
2. Tillsätt resten av ingredienserna förutom paprika, kikärtor och morot.
3. När linserna börjar mjukna tillsätt sista ingredienserna och koka tills de fått önskad konsistens. Jag föredrar när de har lite textur kvar.
Servera med ex råris, quinoa eller hirs!
0